Blog - Τα Νέα μας | 03-08-2020

Σκέφτομαι να αγοράσω γεννήτρια αζώτου, με συμφέρει;

Σκέφτομαι να αγοράσω γεννήτρια αζώτου, με συμφέρει;

Το αέριο άζωτο παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές γραμμές παραγωγής, από την παραγωγή ηλεκτρονικών προϊόντων, τη συσκευασία τροφίμων, την αδρανοποίηση δεξαμενών κ.ο.κ. 

 

Πολλές βιομηχανίες βασίζονται στο αέριο άζωτο σε καθημερινή βάση για την παραγωγική τους διαδικασία και είναι απαραίτητο να το προμηθεύονται για να διατηρούν την παραγωγή τους. Οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν άζωτο για διάφορες εφαρμογές συνήθως χρειάζονται πεπιεσμένο άζωτο υψηλής καθαρότητας - μερικές φορές ακόμη και καθαρότητας 99,999%. Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται στο αέριο άζωτο, είναι σημαντικό να ζυγίσετε την επιλογή του να το προμηθεύεστε από εξωτερικό συνεργάτη ή να το παράγετε επιτόπου στις εγκαταστάσεις σας μέσω της γεννήτριας αζώτου.

 

Η αγορά αζώτου κοστίζει

 

Η αγορά αζώτου σε φιάλες ή σε δεξαμενή αποτελεί σημαντική δαπάνη (κόστος διαχείρισης, χρησιδάνειο φιαλών ή δεξαμενής κλπ.), ανάλογα με την απαιτούμενη ποσότητα, τα απαραίτητα επίπεδα καθαρότητας και τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων προμηθευτών. Σε περίπτωση καθυστέρησης του συνεργαζόμενου προμηθευτή στην παράδοση της παραγγελίας πεπιεσμένου αζώτου, ενδέχεται να επηρεαστεί ή ακόμα και να διακοπεί η παραγωγή μέχρι την παραλαβή αυτού.

 

Η επιλογή της αγοράς μιας γεννήτριας αζώτου

 

Καθώς η αγορά αζώτου από εξωτερικό προμηθευτή μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερα υψηλό κόστος, πολλές βιομηχανίες επιλέγουν να επενδύσουν στην αγορά γεννήτριας αζώτου. Με τον τρόπο αυτό γίνονται ανεξάρτητες, επιτυγχάνεται οικονομία και μείωση των συμβάντων καθυστερήσεων στην παραγωγική διαδικασία. 

 

Η γεννήτρια αζώτου παράγει άζωτο από τον ατμοσφαιρικό αέρα διαχωρίζοντάς το υπό πίεση από τα υπόλοιπα μόρια του αέρα. Χρησιμοποιεί την αξιόπιστη τεχνολογία προσρόφησης με τη μέθοδο ταλάντευσης υπό πίεση ή εναλλακτικά την τεχνολογία μεμβράνης για εφαρμογές όπου δεν απαιτείται ακρίβεια στη καθαρότητα. Μια γεννήτρια αζώτου μπορεί να παρέχει εξαιρετικά καθαρό άζωτο ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες της παραγωγής και είναι ακόμη δυνατό να εγκατασταθεί ένα σύστημα αποθήκευσης αζώτου, ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, με το οποίο μπορεί η επιχείρηση να ξαναγεμίζει τις δικές της φιάλες αζώτου. 

 

 

Αναλυτής οξυγόνου

Γεννήτρια αζώτου τεχνολογίας PSA

 

Αυτός ο τύπος αζωτογεννήτριας αποτελείται από δύο στήλες, οι οποίες περιέχουν ειδικό υλικό με σύνθεση άνθρακα, τοποθετημένο σαν κόσκινο (Carbon Molecular Sieves), που χρησιμοποιούνται για την απορρόφηση του οξυγόνου και των υπόλοιπων μορίων του αέρα εκτός του αζώτου.Ενώ η μια στήλη απορροφά οξυγόνο υπό υψηλή πίεση, η δεύτερη στήλη αποσυμπιέζεται, ώστε να επιτρέψει τη ροή του αζώτου προς τη μονάδα αποθήκευσης. 

Τα οφέλη από τη χρήση μιας γεννήτριας αζώτου PSA είναι η πολύ υψηλή καθαρότητα, μεταξύ 95% έως 99,9995%, η σταθερά υψηλή απόδοση και η διασφάλιση της απόλυτης ακρίβειας της καθαρότητας μέσω του ενσωματωμένου αναλυτή οξυγόνου.

 

 

Κόστος γεννήτριας αζώτου: Αξίζει η αγορά;

 

Εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί άζωτο τακτικά, δηλαδή τουλάχιστον 4 φιάλες ανά εβδομάδα, εύκολα θα διαπιστώσετε ότι η μακροπρόθεσμη αξία ενός συστήματος παραγωγής αζώτου αντισταθμίζει γρήγορα το αρχικό κόστος αγοράς και εγκατάστασής του. Το αρχικό κόστος προμήθειας και εγκατάστασης σε αυτές τις περιπτώσεις αποσβένεται εντός διαστήματος 12 με 18 μηνών. Η γεννήτρια παράγει πεπιεσμένο άζωτο υψηλής καθαρότητας με τρόπο αξιόπιστο αντλώντας το από τον ατμοσφαιρικό αέρα, παρέχοντας στην επιχείρησή σας την ανεξαρτησία από εξωτερικούς προμηθευτές.

 

Στη ΜΙΧΟΣ Α.Ε. προμηθεύουμε και συντηρούμε κορυφαίες ποιοτικά γεννήτριες αζώτου που παρέχουν αξιόπιστα εξαιρετικά καθαρό αέριο άζωτο, για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής σας.

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μηχανικούς της εταιρείας μας, ώστε να σας κατευθύνουν στην κατάλληλη λύση και διαστασιολόγηση, ανάλογα με την εφαρμογή σας.

Άλλα σχετικά με:

Εμπιστεύονται την ΜΙΧΟΣ Α.Ε.

Έδρα: (Χάρτης) Θέση Κύριλλος Αττική Οδός - Έξοδος 4 (Κόμβος Ασπροπύργου) 19300 Ασπρόπυργος Αττικής T : +30 2106774280 F : +30 2106775533 Email : info@michos.gr

Service Center Αθήνα: (Χάρτης) Θέση Κύριλλος Αττική Οδός - Έξοδος 4 (Κόμβος Ασπροπύργου) 19300 Ασπρόπυργος Αττικής T : +30 2106774280 T(24/7) : +30 2100101616 Email : info@michos.gr

Service Center Θεσσαλονίκη: (Χάρτης) ΒΙ.ΠΕ.Θ. Α2 - Ο.Τ. 61 57022 Σίνδος, Θεσσαλονίκη T +30 2310948565 F +30 2310948565 Email: info@michos.gr

cron