Blog - Τα Νέα μας | 23-06-2020

Θερινή περίοδος - συντήρηση του αεροσυμπιεστή και του δικτύου πεπιεσμένου αέρα

Θερινή περίοδος - συντήρηση του αεροσυμπιεστή και του δικτύου πεπιεσμένου αέρα

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα ο ζεστός αέρας του χώρου του αεροστασίου σας είναι πιο αραιός και συγκρατεί σημαντικά περισσότερη υγρασία. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι ο αεροσυμπιεστής δουλεύει λιγότερο αποδοτικά - καθώς πρέπει να αναρροφά περισσότερο όγκο αέρα, άρα και να δουλέψει περισσότερη ώρα για να καλύψει τις καταναλώσεις του δικτύου - ενώ τα φίλτρα και τα ψυγεία του καταπονούνται περισσότερο. Ταυτόχρονα, ο ξηραντήρας και οι εξυδατώσεις καλούνται να αφαιρέσουν μεγαλύτερη ποσότητα συμπυκνωμάτων από το δίκτυο πεπιεσμένου αέρα. 

 

Υπάρχει δηλαδή σαφώς αυξημένος κίνδυνος μη αποδοτικής λειτουργίας ή εμφάνισης βλάβης του αεροσυμπιεστή σας (άρα και αύξηση του λειτουργικού κόστους) από υπερθέρμανση και περαιτέρω λόγω (α) φράξεων των φίλτρων αέρα/λαδιού ή/και των ψυγείων, (β) κακής ποιότητας λιπαντικού (γ) αύξησης θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού, και όχι μόνο.

 

Επιπλέον, στην περίπτωση που ο ξηραντήρας, τα φίλτρα ή/και οι εξυδατώσεις του δικτύου δεν έχουν διαστασιολογηθεί κατάλληλα, η δυσανάλογη καταπόνηση του δικτύου πεπιεσμένου αέρα με την εμφάνιση περισσότερων σωματιδίων και υγρασίας μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα του αέρα στις καταναλώσεις, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των πνευματικών βαλβίδων και την παύση της παραγωγής).

Πως να προστατεύσετε τον αεροσυμπιεστή κατά την θερινή περίοδο;

Προκειμένου να διαφυλάξουμε την αποδοτική και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος πεπιεσμένου αέρα κατά την καλοκαιρινή περίοδο και να προστατεύσουμε τον αεροσυμπιεστή, προτείνουμε τις εξής ενέργειες:

 

  • Αναλυτικό έλεγχο των θερμικών φορτίων στο χώρο του αεροστασίου και πρόβλεψη απαγωγής της θερμότητας με κατάλληλα διαστασιολογημένους ανεμιστήρες. Η μείωση της θερμοκρασίας στο αεροστάσιο θωρακίζει όλο το σύστημα πεπιεσμένου αέρα και το καθιστά πιο αποδοτικό.
  • Καθαρισμό και έλεγχο φίλτρου αέρα και φίλτρου λαδιού του αεροσυμπιεστή για ελαχιστοποίηση των απωλειών ενέργειας.
  • Καθαρισμό και έλεγχο ψυγείων του αεροσυμπιεστή για αποφυγή υπερθέρμανσης από πιθανή φράξη.
  • Ρύθμιση θερμοκρασίας του ψυκτικού υγρού των εναλλακτών σε χαμηλότερη θερμοκρασία για αποφυγή υπερθέρμανσης (για υδρόψυκτους αεροσυμπιεστές).
  • Αλλαγή/τοποθέτηση αναγνωρισμένου λιπαντικού καλής ποιότητας, καθώς η αύξηση θερμοκρασίας επιδρά αρνητικά στην ικανότητα λίπανσης στον κύκλο ζωής του λιπαντικού. Προτείνεται η αλλαγή λαδιών στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου.
  • Έλεγχο αξιοπιστίας του ξηραντήρα βάσει των μετρήσεων θερμοκρασίας στο χώρο του δικτύου για την αφαίρεση συμπυκνωμάτων.
  • Έλεγχο καταλληλότητας των διατάξεων απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων λόγω της αυξημένης ποσότητας υγρασίας στον αέρα.
  • Συνίσταται ο τακτικός έλεγχος θερμοκρασίας του αεροστασίου, στάθμης ελαίου λίπανσης αεροσυμπιεστή, θορύβου και κραδασμών αεροσυμπιεστή, κατάστασης φίλτρων και ψυγείων αεροσυμπιεστή, διαρροών στο δίκτυο, κατάστασης εξυδατώσεων στο δίκτυο.
 

Άλλα σχετικά με:

Εμπιστεύονται την ΜΙΧΟΣ Α.Ε.

Έδρα: (Χάρτης) Θέση Κύριλλος Αττική Οδός - Έξοδος 4 (Κόμβος Ασπροπύργου) 19300 Ασπρόπυργος Αττικής T : +30 2106774280 F : +30 2106775533 Email : info@michos.gr

Service Center Αθήνα: (Χάρτης) Θέση Κύριλλος Αττική Οδός - Έξοδος 4 (Κόμβος Ασπροπύργου) 19300 Ασπρόπυργος Αττικής T : +30 2106774280 T(24/7) : +30 2100101616 Email : info@michos.gr

Service Center Θεσσαλονίκη: (Χάρτης) ΒΙ.ΠΕ.Θ. Α2 - Ο.Τ. 61 57022 Σίνδος, Θεσσαλονίκη T +30 2310948565 F +30 2310948565 Email: info@michos.gr

cron